FIRNIS-CO­­­­­­M
Email pentru radiatoare bază alchidică
Descriere: Emailul pentru radiatoare bază alchidică - pentru vopsire de înaltă calitate a caloriferelor, uscatoarelor de prosoape, convectoarelor şi conductelor de apă caldă, de încălzire, exploatate in interiorul incaperilor.
Ambalaj                                   0,5 l
Consum                                  1 l pînă la 11 м²
Culoare                                   Alb
Curățare instrument               White-Spirit, solvent
Densitate                                1,30 – 1,40 g/cm³
Depozitare și transportare      La t° de la -40° pînă la +40°С; nu-și pierde proprietățile la îngheț
Diluant                                    White-Spirit, solvent
Diluare                                    Se permite, nu mai mult de 10% din cantitatea totală
Liant                                       Rășini alchidice modificate
Luciul de acoperirea              Luciu (cel puțin 50%)
Metode de aplicare                Perie, rulou, pulverizator
Nuanțare manuală                 Pasta coler Dali
Numărul de straturi                2
Perioda de valabilitate            3 ani în recipient închis ermetic
Temperatura de aplicare         De la +10°С, umiditate relativă sub 80%
Termen de exploatare             Pînă la 10 ani
Timpul de uscare                    La atingere - 6 ore; Uscarea stratului intermediar - 24 ore; set rezistența finală a acoperirii - 10 zile
DOMENIUL DE UTILIZARE: destinată pentru vopsire de înaltă calitate a caloriferelor, uscatoarelor de prosoape, convectoarelor şi conductelor de apă caldă, de încălzire, exploatate in interiorul incaperilor.
Pregătirea suprafeței:  Suprafata trebuie sa fie curată si uscată.  Suprafaţa deteriorata necesită a fi inlaturată.  Înainte de vopsire suprafaţa necesită a fi prelucrată cu amorsă grund din seria «Dali», crapaturile trebuie chituite, dupa care slefuite.
Modul de utilizare: Este recomandat să se aplice cu pensula, ruloul sau prin pulverizare Înainte de aplicare se agită bine. Pentru aplicarea primului strat se recomandă diluarea emailului pînă la 5 % cu solvent de tip white-spirit. Al doilea strat se aplică fără diluare. Dacă emailul se aplică cu  pulverizatorul se recomandă diluarea emailului pînă la 5 -10 % cu solvent de tip white-spirit. Imediat după finalizarea lucrărilor se recomandă curăţarea instrumentelor de lucru cu white-spirit  sau solvent.
PROPRIETATI:  Rezistenta la ingalbenire  rezistenta termica de pina la  +80°С.  putere mare de acoperire  aderenta excelenta la support  aplicare usoara  uscare rapidă,  durată de exploatare – 10 ani;  fara miros;  posibilitatea de nuantare manuala în culori pastelate